Helsingin yliopiston varainhankintakampanja on onnistunut hyvin, yliopisto tiedottaa. Lahjoitusten yhteissumma on nyt 43 miljoonaa euroa ja lahjoittajia on yli tuhat. Viimeisimpänä suurlahjoittajien joukkoon liittyi OP-Ryhmä. 

Lahjoitusvarojen tuotosta jaetaan vuosittain useita miljoonia euroja erilaisille tutkimushankkeille sekä rahoitetaan yli sadan professorin ja muun asiantuntijan työtä. Lisäksi yliopiston lahjoitusrahastoista jaetaan vuosittain yli 600 000 euroa apurahoina ja palkintoina eri alojen tutkijoille, opiskelijoille ja tutkimushankkeille.

”Lahjoitukset ovat merkittävä tuki Helsingin yliopiston tutkimukselle ja opetukselle. Niiden vaikuttavuutta lisää vielä valtion vastinrahaohjelma, joka voi kaksinkertaistaa lahjoitusten määrän”, Helsingin yliopiston yhteiskuntasuhteiden päällikkö Pia Dolivo sanoo.

Uusimman suurlahjoituksen Helsingin yliopisto sai OP Ryhmältä, joka lahjoitti miljoona euroa.

”Pienenä maana meille on todella tärkeää, että meillä on maailmanluokan osaaminen käytettä­vissä myös tulevaisuudessa. Suomalaisen elinkeinoelämän pitää tulla mukaan rahoittamaan huippuosaamista ja sen kehittämistä”, OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen perustelee lahjoitusta.  

Ryhmän lahjoitus Helsingin yliopistolle on vastikkeeton ja mukana kesäkuussa 2017 päättyvässä valtion vastinrahaohjelmassa. Helsingin yliopisto on päättänyt käyttää OP Ryhmän lahjoituksen oikeustieteellisen koulutusalan kehittämiseen.