Bangladeshin Hesburger-koulu kasvattaa oppilasmääräänsä

Oppilaita Hesburgerin rahoittamassa koulussa (kuva: Hesburger)

Oppilasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti Hesburgerin Bangladesh-kouluprojektissa. Vuonna 2005 Hesburger aloitti yhteistyön Fida Internationalin slummiyhteisön kehityshankkeen kanssa rakennuttamalla koulun Dhakan slummiin.

Vuonna 2011 koulun aloitti 160 oppilasta. Tänä vuonna koulussa on jo 430 oppilasta ja seitsemän oppilasta on saanut Bangladeshin valtion myöntämän stipendin, joiden avulla heidän on mahdollista opiskella valtion tukemana aina kahdeksanteen luokkaan asti. Hesburger-koulussa voi opiskella kuudenteen luokkaan asti.

– Koulun korkeasta tasosta kertoo se, että jopa seitsemän oppilasta sai stipendin. Yleensä Bangladeshin yksityiskoulujen keskiarvo valtion stipendeissä on kahdesta kolmeen. Tämä on loistava todistus työn tuloksellisuudesta slummilasten kanssa, Fidan Etelä-Aasian aluepäällikkö Jukka Tasanen kertoo tiedotteessa.

– On hienoa nähdä, kuinka Bangladesh kehittyy koko ajan. Oppilaat ymmärtävät, että opiskelu kannattaa ja olen iloinen siitä, että voimme kouluhankkeen kautta antaa lapsille mahdollisuuden tulevaisuuden unelma-ammattiin, Hesburgerin kansainvälisten toimintojen kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela sanoo.

Koulussa lapsille tarjotaan Bangladeshin virallisen opetussuunnitelman lisäksi myös erilaisia luovia harrastuksia. Koulun puolesta tarjotaan myös koulukirjat, aamupala sekä päivittäinen lounas. Terveydenhoitaja on koululla joka päivä ja lapsille järjestetään lääkärintarkastus kerran vuodessa.

Koulun yläkerrassa on ompelimo, joka työllistää paikallisia asukkaita ja valmistaa muun muassa Hesburgerin ravintolatyöntekijöiden käytössä olevia t-paitoja. Dhakalaiset eivät yhdistä Hesburgeria hampurilaisiin, vaan he tuntevat sen kouluna ja vastuullisena ompelimona, joka tarjoaa työntekijöilleen siistit ja turvalliset työolot, Hesburgerilta kerrotaan.