(Kuva: Suomen yliopistokiinteistöt)

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) muuttaa Oulun yliopiston Linnanmaan-kampukselle vuonna 2020.

Oulun yhteiskampuksen tavoitteena on lisätä poikkitieteellisyyttä, eri toimijoiden törmäyttämistä sekä yliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostaman Linnanmaan-kampuksen vetovoimaisuutta. Kampusympäristöstä uskotaan tulevan merkittävä keskus koko seutukunnalle.

”Yhteiskampuksen rakentaminen on resurssiviisasta tilankäyttöä parhaimmillaan. Olemme tehneet yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa paljon pohjatyötä kehittääksemme Linnanmaan-kampuksesta entistä vetovoimaisemman ja kansainvälisemmän”, sanoo Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kampuskehitys- ja markkinointijohtaja Juha Uotila tiedotteessa.

”Valmistuessaan yhteiskampus on Euroopan suurimpia sisäkampuksia, jossa voi nauttia opiskelusta ja kattavista palveluista saman katon alla. Elävöitämme kampuksia yhdistämällä ne kiinteäksi osaksi kaupunkirakennetta. Yrityksille tarjoamme tilaratkaisuja innovatiivisesta korkeakouluympäristöstä ja olemme avoimia yritysyhteistyölle. Toivomme aktiivisia yhteydenottoja”, Uotila sanoo.

Yhteiskampuksen rakentaminen alkaa syksyllä 2018 ja kestää noin kaksi vuotta. Yhteiskampus on valmis vuonna 2020. Yliopistolle ja ammattikorkeakoululle yhteisiä tiloja tulevat olemaan muun muassa ruokala. Tällä hetkellä Oamk:lla on tiloja useassa toimipisteessä ympäri Oulua sekä Oulaisissa.

”Yhteiskampuksen luominen on koulutuspoliittinen päätös, joka vahvistaa Linnanmaan-kampuksen asemaa vahvana valtakunnallisena koulutuskeskittymänä. Olemme jo alkaneet valmistautua kampuksen kehittämiseen myös joukkoliikenne- ja palvelurakenneratkaisuilla”, Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoo.

Oamkin rehtorin Jouko Pason mukaan ammattikorkeakoulun tarpeisiin suunnitellut uudet ja nykyaikaiset tilat edistävät uudenlaista opiskelu- ja työkulttuuria.

”Muutto Linnanmaalle merkitsee opiskelijoillemme mahdollisuutta opiskella moderneissa oppimisympäristöissä ja hyödyntää molempien korkeakoulujen opetustarjontaa. Uskon yhteiskampuksen parantavan myös korkeakoulumme vetovoimaisuutta”, Paso arvioi.

”Yhteiskampus nostaa yhteistyön Oulussa uudelle tasolle. Vedämme entistä paremmin puoleemme opiskelijoita, tutkijoita ja tutkimuskumppaneita ympäri maailmaa. Tiloihin, infroihin ja päällekkäisyyksiin kuluneita resursseja voimme käyttää yhteisen kilpailukyvyn parantamiseen”, Oulun yliopiston hallintojohtaja Essi Kiuru sanoo.