Päätös luopua suositusta viisumiohjelmasta huolettaa Australiassa opiskelevia ulkomaalaisia

Australian pääministeri Malcom Turnbull. (Kuva: ITU/I.Wood)
Australian hallituksen yllättävä päätös luopua suositusta viisumiohjelmasta on saanut maassa opiskelevat ulkomaalaiset huolestumaan. Opiskelijat pelkäävät, että päätös heikentää heidän mahdollisuuksiaan jäädä Australiaan valmistumisensa jälkeen, kertoo The PIE News.

Viisumiohjelman hylkäämisestä huolimatta maan pääministeri Malcom Turnbull vakuutti, että kansainväliset opiskelijat ovat jatkossakin tervetulleita Australiaan. Maan hallinnon mukaan 457-viisumiohjelma korvataan toisella, ehdoiltaan tiukemalla viisumiluokalla.

”Aina kun sen se on mahdollista ja työpaikkoja on avoinna, australialaiset voivat täyttää ne”, Turnbull perusteli päätöstä.

Opiskelijaviisumeihin muutos ei suoraan vaikuta, mutta se on aiheuttanut The PIE Newsin mukaan huolta paitsi maassa opiskelevissa ulkomaalaisissa, myös Australiassa toimivissa ulkomaisissa yrityksissä.

Muutoksen tarkka vaikutus maassa opiskelevien ulkomaalaisten mahdollisuuksiin työskennellä Australiassa ei ole vielä selvillä. Uusi viisumiluokka on ehdoiltaan kuitenkin aiempaa tiukempi, joka voi epäsuorasti heikentää Australiassa opiskelevien ulkomaalaisten mahdollisuuksia saada työviisumi valmistumisensa jälkeen.